Header Ads

បើដឹងថាខ្លួនលើសជាតិស្ករ មានជំងឺទឹកនោមផ្អែម សូមធ្វើទឹកពោតបារាំងផឹកជាបន្ទាន់ !!!

ពោតបារាំងអាចយកទៅធ្វើម្ហូបបានជាច្រើនបែបច្រើនយ៉ាង ដូចជាស្រុះធ្វើអន្លក់ ឆា ស្លម្ជូរ ស៊ុប អាំង ញ៉ាំផ្សេងៗ ជ្រលក់ម្សៅបំពង ។ល។ មិនតែប៉ុណ្ណោះវាថែមទាំងមានប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនចំពោះសុខភាព​ជួយទប់ស្កាត់ជំងឺទឹកនោមផ្អែម ផ្សះដំបៅក្រពះ ពោះវៀន លើសឈាម ជំងឺតម្រងនោម លើស​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល បំប៉នខួរក្បាល កែទល់លាមក ទម្លាក់ព្រូនល្អិត បំប៉នថ្លើម ការពារជម្ងឺមហារីក។

*វិធីធ្វើ៖
– យក ពោតបារាំង ស្រស់ចំនួនពីរ រួចកាត់ចុងទាំងសងខាងចេញ
– បន្ទាប់មកដាក់ត្រាំនៅក្នុងទឹកមួយកែវធំ រួចទុកត្រាំរយៈពេល១យប់
– ទទួលទានភេសជ្ជៈនេះក្នុងពេលព្រឹកនៅពេលពោះទទេ ៣០នាទី មុនទទួលទានអាហារពេលព្រឹកនេះ។
– អនុវត្តន៍បែបនេះរយៈពេល ៧ថ្ងៃ ជាប់គ្នាដើម្បីសម្អាតជាតិពុលក្នុងតម្រងនោមរបស់អ្នក និងបង្កើនតួនាទីរបស់វាបានល្អ។
​យោងតាមផេកហ្វេសប៊ុកលោក អ៊ាង សុផល្លែត បានរៀបរាប់ពីអត្ថប្រយោជន៍របស់ពោតបារាំងដូចតទៅ៖
–ជួយព្យាបាលរោគក្រពះ ពោះវៀនដោយសារពោតបារាំងមានជាតិរំអិលជាច្រើន ( Pectin និង Gum )
ដែលអាចជួយផ្សះដំបៅក្រពះ និងពោះវៀនមិនឲ្យរាលដាលខ្លាំង។
– បំប៉នទារកក្នុងគ៌ត , បង្កើតគ្រាប់ឈាមក្រហម
– សម្អាតជាតិពុល ជាតិស្រវឹងចេញពីរាងកាយយើង
– ជួយបង្កើនកោសិការឈាម ជួយប្រឆាំងជម្ងឺមហារីក កាត់បន្ថយការជ្រៀតចូលនៃជម្ងឺហឺត
– ការពារជម្ងឺមហារីក លើសឈាម និងជួយបំប៉នថ្លើមផងដែរ
– កាត់បន្ថយជាតិស្ករក្នុងឈាម និងជួយគ្រប់គ្រងជាតិស្ករដល់ អ្នកដែលកើតជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម។
បើយើងពិសាវាជាប្រចាំ នឹងផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍យ៉ាងច្រើនដល់សុខភាពយើង៕
មតិ
Powered by Blogger.